Pages

Saturday, 10 October 2015

JOM JADI AHLI SHAKLEE

JOM JANA PENDAPATAN
 3 - 5 ANGKA SEBULAN !!




Dalam tercari-cari nak tambah income, akhirnya Allah lorongkan saya mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee pada MEI 2014.  Insyallah. Memang best buat Shaklee business ni! Nak tahu apa yang best? Apa rahsianya? Rahsianya adalah kerana saya ingin berjaya dalam bisness. TQ atas semangat dan sokongan semua orang. :)

Memang best buat business Shaklee ini kerana:

  • Semuanya dijalankan secara online baik menjual produk mahupun bertemu usahawan baru lain yang berminat menyertai kumpulan saya.
  • Training juga menerusi online, malah saya dan kumpulan saya dapat bermesyuarat menerusi  'secret group fb' yang hanya boleh diakses oleh ahli kumpulan sahaja.
  • Tiada kongkongan. Kita yang bertanggunjawab kepada busineess kita sendiri. Jika kita malas, maka 'malas' jugalah pendapatan kita. Jika kita rajin dan ikut segala nasihat dan kaedah yang betul, maka habuan besar menanti kita.
  • Mudah diuruskan Shaklee business ni. Nak hantar barang kepada customer pun mudah. Hanya send email kepada pejabat Shaklee dan urusan pos akan dilakukan Shaklee. Nak pos sendiri pon boleh jika ada masa yang banyak. Saya memang kesuntukan masa selalu. 
  • Nak order barang pun senang. Saya order je terus dengan Shaklee. Esok sampailah stok barang di rumah saya. Kekadang tu kenalah buat stok siket. Senang nak cod kepada customer yang berhampiran dengan kediaman saya ini. 
  • Dunia online memang tiada sempadan. Shaklee business memang tiada had dan limit. 24 jam 7 hari seminggu beroperasi. Customer pula dari seluruh Malaysia seperti Langkawi, Padang Besar, Pendang, Nibong Tebal, Bota Kanan, Teluk Intan, Sabak Bernam, Dengkil, Kota Bharu, Kemaman, Jerantut, Mersing, Kuala Pilah, Merlimau, Muar, Kuching, Miri, Kota Kinabalu dan sebagainya
  • Walaupun sesibuk mana saya bekerja, Shaklee business tetap dapat dilaksanakan. Yang penting kena pandai dan berdisiplin menguruskan masa. 
  • Sejak buat shaklee ni, setiap hari, memang ada masa diluangkan untuk timba ilmu, follow up customer, anak buah, belajar dengan upline dan belajar tingkatkan lagi skill pengetahuan tentang produk dan business. Nak tahu? Semuanya dilakukan melalui online tau. Kita ada kelas online. Walaupun busy dengan kerja hakiki, tapi dengan jadual yang tersusun, semuanya tak mustahil untuk berjaya dalam shaklee.
  • Dalam dunia online kita tak perlu cari orang, tapi kita akan menjadi lebih suka buat jualan. Yang kelakarnya orang yang akan mencari kita. Cara kita berbisnes memang rileks dan santai.
  • Produk Shaklee memang bagus dan sentiasa diamalkan pengguna. Tambahan pula Shaklee memang sudah kukuh 50 tahun dan setiap produknya dihasilkan begitu rapi dan teliti serta wajib menjalani ujian klinikal terlebih dahulu. Yang penting produk Shaklee halal.
  • Leader baik belaka. Amalan kerohanian dititik beratkan dalam kumpulan saya seperti mengamalkan wajib tunaikan solat 5 waktu, solat sunat Dhuha, bacaan Mathurat, Zikir-zikir rezeki, amalan sedekah dan semua yang baik-baik jer. Sentiasa ditekankan dengan nilai-nilai positif dan berfikiran mulia untuk berjaya dalam business ini.
  • Tak perlu nak paksa orang melabur duit beribu riban untuk berniaga. Hanya rm75 sahaja dah boleh Shaklee business. Yang penting orang pun tak menyampah dan meluat dengan kita. 
  • Jika ada kelas atau seminar yang perlu hadiri, boleh bawa anak sekali. Kalau anak ada 8 orang, maka semua anak boleh diangkut untuk attend kelas bersama. Konsep kita adalah keluarga jiwa negara.
  • Pelbagai bonus boleh kita raih seperti bonus kereta, bonus kepimpinan, bonus pencapaian terbaik, bonus umrah dan sebagainya. Semua bonus dalam bentuk tunai.
  • Yang paling best, jika orang lain mengalami hari sengkek menjelang 15 haribulan, tapi kita yang Shaklee business ni pula tersenyum lebar. Bonus akan dibayar setiap 15 haribulan.  Tiada istilah poket kering dan hujung bulan kepada pengedar Shaklee. Insyallah.
  • Shaklee Business kini diiktiraf kerjaya yang lumayan. 

 
Memang best buat  Shaklee business ni! Jom daftar Shaklee bersama saya sekarang!


Contact: 019-3643376 (whatsApp)
Fb: Norjanah Ramli
Email: norjanahramli@gmail.com
Shaklee Independent Distributor No 1141330

Friday, 9 October 2015

SHAKLEE MURAH & TIP IBU MENGANDUNG: 5 Tips Balikkan Kedudukan Bayi Songsang

🌷5 Tips Balikkan Kedudukan Bayi Songsang🌷🌷

 💚SOLAT HAJAT 
Amalkan solat hajat setiap malam untuk memudahkan bayi songsang kembali kepada kedudukan yang betul untuk elak bersalin secara pembedahan. Solat  hajat bagus dilakukan sepanjang hamil untuk memudahkan proses kehamilan dan bersalin.

💚DOA
Amalkan Doa membalikkan bayi yang songsang dalam kandungan setiap hari. Ingat je baca tau! InshaAllah dengan mengamalkan doa ini, kedudukan bayi songsang kembali kepada keadaan asal.

💚MINUM AIR SOLAT HAJAT
Lebih afdal sekiranya air solat hajat untuk membalikkan kedudukan bayi songsang tersebut dibuat oleh ibu bapa sendiri. Amalkan setiap hari sehingga kedudukan bayi songsang kembali normal.

💚BERCAKAP DENGAN BAYI DALAM 
     KANDUNGAN
Tips ke 4 ni paling mudah, sentiasalah bercakap dengan bayi dalam kandungan. Minta tolong bayi dalam kandungan untuk membalikkan kedudukan beliau ke kedudukan normal. Sebolehnya lakukan setiap hari apabila ada masa.

💚BANYAKKAN BERADA DI DALAM KEADAAN 
     BERSUJUD
Mengikut kajian, bayi dalam kandungan tidak suka berada di posisi ibu mereka bersujud sekiranya bayi berada berada dalam keadaan songsang. Mereka akan cuba untuk berpusing dan kembali kepada kedudukan normal. Maka, ibu perlulah banyak berada di posisi bersujud untuk membantu membalikkan kedudukan bayi songsang. Lamakan posisi bersujud ketika solat.

Semoga bermanfaat :)


Rakan Shaklee Anda:
Contact/WA: 019-3643376 
Fb: Norjanah Ramli
Email: norjanahramli@gmail.com
Shaklee Independent Distributor No: 1141330

Tuesday, 17 March 2015

15 Tips Menurunkan Kolesterol

15 Tips Menurunkan Kolesterol
                                   
Langkah-langkah Sederhana untuk Turunkan Kolesterol
Apakah doktor Anda mengatakan bahwa Anda memiliki kolesterol tinggi? Maka Anda tahu jika Anda perlu mengubah pola makan dan gaya hidup untuk menurunkan kolesterol dan risiko penyakit jantung. Walaupun doktor Anda membekalkan ubat kolesterol untuk menurunkan tingkat kolesterol, Anda masih akan perlu mengubah pola makan dan menjadi lebih aktif untuk kesehatan jantung Anda. Beberapa tips sederhana ini dapat membantu Anda menjaga kadar kolesterol.


Kolesterol Baik dan Kolesterol Buruk
Tubuh Anda membutuhkan sejumlah kecil kolesterol agar berfungsi dengan baik. Tetapi kita mungkin mendapatkan terlalu banyak lemak jenuh dan kolesterol dalam makanan kita, yang keduanya membuat kenaikan tingkat kolesterol LDL (kolesterol “buruk”). Kolesterol LDL dapat menyebabkan plak berkumpul di arteri, yang akan menyebabkan penyakit jantung. Disisi lain, kolesterol HDL (kolesterol “baik”), membantu membersihkan kolesterol “buruk” dari darah Anda. Anda ingin menurunkan kolesterol LDL dan meningkatkan kolesterol HDL, dan ini dimulai dengan pola 
                                         makan Anda.



Bahagian Pengaturan: Gunakan Tangan
Kebanyakan orang Amerika makan makanan porsi besar, dengan porsi dua kali lipat dari ukuran yang direkomendasikan untuk kesehatan yang baik. Hal tersebut dapat menyebabkan kenaikan berat badan dan tingginya kolesterol. Berikut adalah cara mudah untuk berlatih mengontrol porsi makan Anda: gunakan tangan Anda. Satu porsi daging atau ikan seukuran yang pas dengan telapak tangan Anda. Satu porsi buah segar seukuran kepalan tangan Anda. Dan satu porsi sayuran matang, nasi, atau pasta seharusnya seukuran pas dengan tangan tertangkup Anda.


Sajian Makanan Sehat untuk Jantung
Isi piring Anda dengan buah-buahan dan sayuran sebanyak 5 sampai 9 porsi dalam sehari untuk membantu menurunkan kolesterol LDL (kolesterol “buruk”). Antioksidan dalam makanan tersebut dapat memberikan manfaat itu. Atau mungkin dengan makan lebih banyak buah dan sayuran, maka kita akan berkurang makan makanan yang berlemak. Bagaimanapun juga, Anda akan membantu menurunkan tekanan darah dan mempertahankan berat badan yang sehat. Makanan yang diperkaya dengan sterol, seperti beberapa margarin oles, yogurt, dan makanan lainnya, juga  
                                         dapat membantu menurunkan kolesterol LDL.


Untuk Kesihatan Jantung, Lihatlah ke Laut
Pola makan sehat bagi jantung memiliki menu ikan sebanyak dua kali seminggu. Mengapa? Ikan memiliki lemak jenuh rendah dan asam lemak sehat omega-3 yang tinggi. Asam lemak omega-3 membantu menurunkan tingkat trigylcerides, satu jenis lemak dalam darah. Mereka juga dapat membantu menurunkan kolesterol, memperlambat pertumbuhan plak di arteri. Pilih ikan berlemak, seperti salmon, tuna, trout, dan sarden. Hanya saja, jangan menjatuhkan filets ke dalam penggorengan karena Anda akan menghilangkan manfaat kesehatannya.


Mulai Hari Anda dengan Gandum
Semangkuk oatmeal atau sereal gandum memiliki manfaat yang bertahan sepanjang hari. Serat dan karbohidrat kompleks dalam gandum membantu Anda merasa kenyang lebih lama, sehingga Anda akan kurang tergoda untuk makan berlebih pada waktu makan siang. Gandum juga membantu mengurangi kolesterol LDL (kolesterol “buruk”) dan dapat menjadi bagian penting dari strategi penurunan berat badan Anda. Contoh lain dari Gandum yaitu beras liar, popcorn, beras merah, barley, dan tepung gandum.


Makan Kacang untuk Kesihatan Jantung
Sejumlah kacang merupakan makanan lazat yang membantu dalam menurunkan kolesterol. Kacang-kacangan memiliki lemak tak jenuh tunggal yang tinggi, yang menurunkan kolesterol LDL (kolesterol “buruk”) sementara meninggalkan kolesterol HDL (kolesterol “baik”) utuh. Beberapa studi menunjukkan bahwa orang yang makan sekitar satu ons kacang sehari memiliki risiko penyakit jantung lebih rendah. Kacang-kacangan memiliki lemak dan kalori tinggi, jadi hanya makan secukupnya. Dan pastikan mereka tidak terkandung dalam gula atau coklat.


Lemak Tak Jenuh Melindungi Jantung
Kita semua memerlukankan sedikit lemak dalam pola makan kita, sekitar 25% sampai 35% dari kalori sehari-hari. Namun jenis lemak yang diperlukan adalah lemak tak jenuh, seperti yang ditemukan di kanola, zaitun, dan minyak safflower, dimana lemak ini membantu menurunkan kadar kolesterol LDL (kolesterol “buruk”) dan dapat membantu meningkatkan kolesterol HDL (kolesterol “baik”). Sedangkan lemak jenuh, seperti yang ditemukan dalam mentega dan minyak kelapa sawit, dan lemak trans, akan meningkatkan kolesterol LDL. Walau begitu, lemak baik
                                          memiliki kalori, sehingga makan perlu secukupnya saja.


Lebih Banyak Kacang, Kurangi Kentang
Anda memerlukankan karbohidrat untuk energi, tetapi beberapa membuat tubuh Anda lebih baik dibandingkan yang lainnya. Gandum, seperti beras coklat atau quinoa, pasta gandum, dan kacang-kacangan memiliki lebih banyak serat dan lebih sedikit meningkatkan kadar gula. Hal tersebut membantu menurunkan kolesterol dan membuat Anda merasa kenyang lebih lama. Karbohidrat lain, seperti yang ditemukan di roti putih, kentang putih, beras putih, dan kue kering, meningkatkan kadar gula darah lebih cepat, yang menyebabkan Anda merasa lapar lebih cepat, dan dapat meningkatkan risiko untuk makan berlebihan.


Olahraga
Dengan 30 minit aktivita fizikal, lima hari seminggu (20 minit, tiga kali seminggu untuk olahraga berat, seperti jogging) dapat membantu menurunkan kolesterol LDL dan meningkatkan kolesterol HDL, dan tentunya lebih banyak latihan tentu lebih baik. Olahraga juga membantu Anda mempertahankan berat badan ideal, mengurangi kesempatan Anda untuk mengembangkan arteri tersumbat. Anda tidak perlu berolahraga selama 30 minit langsung, namun Anda dapat memecahnya menjadi bertahap 10 minit.


Berjalan-jalan
Jika Anda tidak terbiasa berolahraga atau benci pergi ke gym, maka Anda dapat berjalan-jalan. Hal ini sangat mudah, menyihatkan, dan yang Anda perlukan hanya sepasang kasut. Latihan aerobik atau kardiovaskular seperti berjalan kaki, menurunkan risiko stroke dan penyakit jantung, membantu Anda menurunkan berat badan, dan menjaga tulang tetap kuat. Jika Anda baru memulai, cubalah berjalan kaki 10 minit dan secara bertahap meningkat.


Berolahraga Tanpa Pergi ke Gym
Jika latihan kedengarannya seperti kata yang memberatkan bagi Anda, maka ada beberapa kabar baik bagi Anda: Anda dapat meningkatkan kesehatan jantung Anda dengan memasukkan aktiviti fizikal ke dalam keseharian Anda. Setiap jenis aktivitas kardiovaskular seperti: berkebun, menari, atau menggunakan tangga dan bukan lift dapat dilakukan. Bahkan pekerjaan rumah tangga dapat memenuhi syarat sebagai latihan, selama Anda melakukan pembersihan serius yang membuat detak jantung Anda naik dan tidak hanya membersihkan debu.


Pegang Kendali Kesehatan Anda
Jika Anda memiliki kolesterol tinggi, maka Anda dan doktor Anda mungkin menggunakan sejumlah strategi untuk menurunkan kadar kolesterol. Anda mungkin bekerja pada pola makan Anda, menurunkan berat badan, berolahraga lebih banyak, dan mungkin meminum ubat kolesterol. Ada juga tindakan lain yang dapat Anda ambil, untuk memastikan Anda tetap di jalur yang benar.

                                      
                      
Waspada Perangkap Tersembunyi
Lebih memperhatikan label gizi sangat penting untuk pola  makan rendah kolesterol dan jantung sehat. Cobalah beberapa tips ini:
  • Periksa ukuran sajian. Info gizi mungkin terlihat bagus, tetapi apakah paket berisi satu atau dua porsi?
  • Jika ada tulisan “gandum,” maka baca kandungan bahannya. Tepung gandum atau gandum seharusnya yang tertulis pertama kali.
  • Sebuah makanan dengan “kolesterol 0 gram” masih mungkin
  •                                meningkatkan kolesterol LDL Anda. Karena lemak jenuh merupakan
  •                                penyebab lain yang perlu diperhatikan.    


Jangan Stress
Stres kronik dapat meningkatkan tekanan darah, menambah risiko aterosklerosis, yang terjadi ketika plak dari kolesterol menumpuk di arteri. Dan penelitian menunjukkan bahwa untuk beberapa orang, stres mungkkin dapat langsung meningkatkan kadar kolesterol. Kurangi tingkat stres Anda dengan latihan relaksasi, meditasi, atau biofeedback. Fokus pada pernafasan Anda dan ambil nafas yang dalam dan menyegarkan. Ini adalah cara pengurang stres sederhana yang dapat dilakukan di mana saja.



Ketika Turun Bererti Menang
Kehilangan berat badan adalah salah satu hal terbaik yang dapat Anda lakukan untuk melawan penyakit kardiovaskular. Obesitas meningkatkan risiko kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi, dan diabetes tipe 2. Semua itu mempengaruhi arteri Anda, membuat mereka lebih rentan untuk mengumpulkan plak dari kolesterol. Menurunkan berat badan, terutama lemak perut, yang terkait dengan pengerasan pembuluh darah, membantu meningkatkan kolesterol HDL (kolesterol “baik”) dan mengurangi kolesterol LDL (kolesterol “buruk”).



Ikuti Saran Doktor Anda
Mengawal kolesterol anda merupakan proses seumur hidup. Temui dokter Anda secara teratur untuk mengawasi kesihatan Anda. Ikuti rekomendasi doktor anda mengenai pola makan, olahraga, dan pengubatan. Dengan kerjasama Anda dan doktor Anda, maka Anda dapat menurunkan kadar kolesterol dan menjaga jantung Anda tetap kuat.




Contact: 019-3643376 (whatsApp) 
Fb: Norjanah Ramli 
Email: norjanahramli@gmail.com
Shaklee Independent Distributor No 1141330

Monday, 8 September 2014

GLA Complex Shaklee

Dambaan setiap wanita
GLA Complex Shaklee


Mari kita berkenalan dengan GLA Complex Shaklee vitamin kegilaan wanita ini:
  • Nama sebenar GLA adalah Asid Linoleik Gama ianya adalah asid lemak yang baik.
  • Sebagai bahan binaan bagi prostaglandin
  • Apakah prostaglandin? Ia adalah hormone dlm badan. Penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal kontraksi otot2, menghalang rembesan gastrik dsb.
  • Ianya juga membantu sebagai anti keradangan, anti pembekuan darah, serta mengurangkan tekanan darah.
Apakah kelebihan GLA Complex Shaklee?
  • Membantu mengurangkan keradangan yg bias dlm sindrom pra-haid (PMS) dan eczema.
  • Mengurangkan sakit dan kebas yg berkaitan dgn masalah kencing manis.
  • Membantu mengawal kencing manis jenis 2 dengan membaiki kadar insulin & kolestrol.
  • Membantu dlm kehilangan berat badan dengan menyingkirkan lebihan berat badan.
Siapa yang memerlukan GLA Complex Shaklee?
  • Wanita yg menghidap PMS
  • Wanita dan juga lelaki yg menghidap eczema
  • Mereka yg menghidap kencing manis
  • Mereka yg bimbang dengan lebihan berat badan.
Kenapa GLA Complex Shaklee vitamin kegilaan wanita?
  • Bahan Asid Linoleik Gama adalah daripada Borage, minyak tertinggi 2x ganda dari primerose & 50% lebih tinggi daripada blackcuurent
  • Ianya dari borage sumber semulajadi yg paling pekat asid linoleic gama
  • Badan boleh membina GLAnya sendiri dgn menukarkan asik linoleic yg didapati secara semulajadi dlm minyak sayuran tetapi faktor2 seperti tekanan, penuan, penyakit & pengambilan alcohol boleh mengganggu proses penukaran tersebut.
  • Oleh itu pemakanan tambahan GLA sgt disyorkan bagi memastikan kita mempunyai bekalan binaan yg mencukupi unt postsglandin. 
  • Diuji secara klinikal unt bioavailability, serapan dan gabungan ked lm sel & tisu.
  • Setiap kapsul GLA mengandungi 90mg asik linoleik gama, 216 mg asid linoleic dan 15 IU vitamin E.
Mari kita lihat testimoni ini:

GLA Complex Shaklee
GLA Complex Shaklee
GLA Complex Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Contact: 019-3643376 (whatsApp)
Fb: Norjanah Ramli
Email: norjanahramli@gmail.com
Shaklee Independent Distributor No 1141330

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Semulajadi, selamat dan halal!

Zaman sekolah dulu pasti kita pernah belajar tentang lapisan kulit epidermis – dermis – hypodermis? Masih ingat lagikah? Tahukah kita bahawa Shaklee Collagen Powder ini molekulnya sangat kecil yang  dapat diserap ke bahagian DERMIS kulit! Bayangkan jika minum Collagen Powder Shaklee ini, ia boleh meresap ke bahagian akar umbi. Hebatkan? Ia merawat kulit kita dari dalam. Bila dalaman cantik, luaran pun pasti cantik! Wow, Bestnya!
COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Bagaimana Collagen Powder ini dapat meresap begitu jauh hingga ke akar umbi kulit kita? Ada magikkah? Takkan guna ilmu hitam jampi serapah kot! Shaklee ini jenama antarabangsa pastilah produk yang dihasilkan bermutu tinggi dan dijamin selamat dan halal. Shaklee Collagen Powder dicipta daripada sisik ikan merah? Kenapa ikan merah? Jom kita baca di bawah.

Mengapa sisik ikan merah?

Kerana ikan merah hidup di lautan pada bahagian paling dalam iaitu di kedalaman 4000-6000m di paras laut. Manusia pun paling dalam boleh menyelam di kedalaman 1000m sahaja kerana semakin menuju ke dalam laut paru-paru manusia tidak dapat menahan tekanan air yg terlalu tinggi.
COLLAGEN POWDER SHAKLEE
Ikan merah yang mampu hidup di laut dalam  kerana mempunyai insang yang mengandungi kolagen yang tinggi untuk menahan tekanan tinggi air. Oleh itu sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang terbaik. Selain itu sisik ikan merah juga merupakan sumber premium kerana ia hidup di lautan yang dalam sekaligus terhindar daripada pencemaran alam dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi. 
COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000mg kolagen RSS(Sisik ikan merah) proprietari yang cukup membekalkan kolagen untuk kulit kita setiap hari. Ekstrak sisik ikan merah merupakan ramuan utama dalam menjadikan Shaklee Collagen Powder adalah supplement kolagen yang unggul. . Awas! Penting  untuk kita mengetahui keaslian suatu produk kolagen. Lagi ringan jisim molekul, lagi mudah ia diserap ke dalam badan. Jisim molekul Shaklee Collagen Powder ini kira-kira 1000 dalton sahaja dan membuatkan ia ringan dan berkesan. Ia juga tidak dicampur dengan apa-apa perisa untuk menjadikan molekulnya kekal di jisim yang rendah! 

Hati-hati! Terdapat produk kolagen yang tidak dapat dipastikan sumbernya dengan jelas dan produk ini adalah diragui. Walau bagaimanapun, jika produk kolagen tersebut jelas berasal daripada `seafood’ atau gamat atau tumbuhan, memang tidak diragukan halalnya. Kalau sumber selain daripada itu perlulah diselidiki sebelum dibeli/dimakan/digunakan kerana sumber kolagen yang paling mudah diperolehi adalah daripada kulit babi atau gamat.

COLLAGEN POWDER SHAKLEE
 
Apabila seseorang tu mencecah umur 25 tahun, kandungan kolagen kulit kita akan berkurang dan semakin umur meningkat, kadar pengurangan kolagen semakin meningkat. Kulit akan menjadi semakin kering, muncul garisan halus terutama di bahagian mata dan muka, pigmentasi, keguguran rambut, dan kuku yang mudah pecah serta patah. (Klik  untuk tengok testimoni Collagen Powder.)

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Jangan tak tahu kolagen ni bukan sahaja penting untuk kulit, malah untuk rambut, kuku dan sendi juga. Faktor usia dan penuaan akan memberi kesan kepada kandungan kolagen dalam badan. Jadi saya cadangkan uols mengganti atau topupkan kolagen pada badan kita dengan Shaklee Collagen Powder demi menjaga kulit kita tampak segar, elastik, cantik dan tidak tua sebelum waktunya. Kita rawat kulit kita dari dalam. Dalam sihat, luar pasti cantik! Betul tak? Jangan angguk sahaja tanpa klik link di bawah ni. Bertindaklah sekarang untuk kesihatan kulit kita.
 
 
Contact: 019-3643376 (whatsApp)
Fb: Norjanah Ramli
Email: norjanahramli@gmail.com
Shaklee Independent Distributor No 1141330

Saturday, 12 July 2014

Tips Vitamin : Vitamin Semula Jadi vs Vitamin Sintetik & Organik


Tips vitamin : Vitamin Semula Jadi vs Vitamin Sintetik & Organik


Secara amnya, vitamin boleh dikategorikan kepada 3 jenis iaitu vitamin sintetik, vitamin organik dan vitamin semulajadi. Sebelum anda mengambil sebarang vitamin supplement atau makanan tambahan, bagus untuk anda mengambil tahu jenis-jenis vitamin supaya anda boleh mengambil yang terbaik supaya niat anda untuk terus kekal sihat tidak akan terbantut.
Ramai yang tidak tahu membezakan antara 3 jenis vitamin ini. Biasa tak dengar perbualan seperti di bawah:
“Alah, vitamin mana2 pun sama aje. Mahal ke, murah ke, yang free lagi baik!”
“Vitamin sintetik ke, semulajadi ke, sama je jenis vitaminnya..”
“Yang vitamin semulajadi tu sama je buatnya dengan vitamin biasa”
“Makan je vitamin apa2..”
“Kalau vitamin sintetik tu tak bagus, mesti lah diorang tak jual”
Sebenarnya, tanggapan di atas adalah tidak betul sama sekali. Tak bagus maka tak jual? Saya nak tanya, rokok tu bagus ke? Kenapa merata2 kedai jual rokok?

Ramai antara kita tak dapat appreciate kepentingan vitamin semulajadi dan bahaya vitamin sintetik, mungkin sebab kita tak tahu pun vitamin tu ada yang sintetik, ada yang semulajadi.
Macamana nak faham perbezaannya?

Sebelum tu, vitamin ni boleh dibahagikan kepada 3 kategori: sintetik, organik & semulajadi.

Analoginya seperti dalam gambar.
Vit Sintetik vs Vit Organik vs Vit Semulajadi 300x137 Tips vitamin : Vitamin SEMULAJADI vs Vitamin Sintetik & Organik 
Nampak kan bezanya?
Vitamin sintetik umpama buah plastik, sama rupanya macam buah sebenar, dan namanya pun ikut buah sebenar tu. Kalau rupa macam epal, kita akan panggil epal bukan limau.
Vitamin organik pula sama macam jus komersial, dibuat dari buah sebenar, tapi menjalani pelbagai proses dan akhirnya banyak nilai buah sebenar yang telah hilang. Pernah tak terfikir yang jus buah yang berlainan jenama punyai rasa berbeza juga? Anda yakin ke itu memang 100% jus asli? Tak lain tak bukan cuma penipuan label je…Jadi, pilihlah vitamin anda dengan bijak. Ingat, buah plastik lebih murah dari buah sebenar, dan mungkin kita boleh dapat free. Tergamak ke nak makan buah plastik?
Kesimpulannya, tanya diri anda sendiri mengapa anda mengambil vitamin pada mulanya? Jawapan standard adalah sebagai makanan tambahan pelengkap kepada diet seimbang dan senaman rutin yang anda biasa lakukan. Anda mahukan yang terbaik untuk tubuh anda jadi pastikan anda memilih jenis vitamin yang tepat dan terbaik untuk tubuh anda bagi menjamin tubuh anda kekal sihat.
Tepuklah dada, tanyalah diri anda!
Dapatkan VITAMIN SEMULAJADI anda hari ini! 
Hubungi saya:
SID1 300x187 Tips vitamin : Vitamin SEMULAJADI vs Vitamin Sintetik & Organik
Contact: 019-3643376 (whatsApp)
Fb: Norjanah Ramli
Email: norjanahramli@gmail.com
Shaklee Independent Distributor No 1141330


KOMBINASI SUPPLEMEN & VITAMIN UNTUK IBU MENYUSU

KOMBINASI SUPPLEMENT UTK IBU MENYUSU


Eu Four Pack Plus Salam Mesra Selamat Datang!
SET MENYUSU (BEST SELLER)

Terdapat pelbagai pilihan supplement utk ibu mengandung, ibu menyusu, mereka yg mementingkan kesihatan, kecantikan, berpantang, dsb. Nantikan artikel2 menarik dari saya.
Sila kembali atau follow blog saya untuk lebih info di masa akan datang. Sebarang cadangan utk penambahbaikan adalah dialu-alukan.
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan konsultasi mengenai supplement yg bukan sahaja akan disesuaikan dgn keperluan tubuh anda, malahan juga bajet anda! Menarik kan! Hubungi saya SEGERA!

Tidak kepada sintetik!
Tidak kepada yang ada pewarna!
Tidak kepada perisa tambahan!

Hubungi saya:
SID1 Salam Mesra Selamat Datang!
Contact: 019-3643376 (whatsApp)
Fb: Norjanah Ramli
Email:norjanahramli@gmail.com
Shaklee Independent Distributor No 1141330